BEHANDLINGAR

Ansikte-rygg-dekolletage

Hjeronymus djuprengörande behandling kommer ursprungligen från Danmark och har funnits i Skandinavien i över 70 år och har under dessa år nått mycket goda resultat vid behandling av problemhy.

Detta är ingen skönhetsbehandling, utan en djupverkande hudrengöring. På den här kliniken har vi snart 30 års erfarenhet av Hjeronymus hudvård, och du kan vara säker på att behandlingen alltid utförs enligt de förutsättningar som passar just din hudtyp.

Vårt djupverkande specialpreparat löser överskottsfett, lösgör orenheter i huden och påskyndar produktionen av nya hudceller. Blodcirkulationen befrämjas, vilket gör att hudens kondition stärks.

Du som lider av svår acne kan uppleva en negativ effekt efter den första behandlingen. Det beror på att specialpreparatet rengör på djupet, vilket gör att den acne som skulle brutit ut under den närmaste tiden kommer redan den första veckan. Därefter blir huden bara bättre och bättre. Behandlingen har också sammandragande effekt på storporig hud och ger ett blekande resultat på icke hormonella pigmentförändringar.

Denna behandling kan med fördel kompletteras med massage och/eller lymfdränage.

Massage

Massage av ansikte, dekolletage och nacke sker enligt lymfdränageprincipen, utarbetad i samarbete med Karolinska sjukhuset i Stockholm.

Massage löser upp spänningar, ökar blod- och lymfcirkulationen och gör musklerna elastiska, mjuka och avslappnade. Massage påverkar inte bara kroppen utan även själen. Massage höjer hormonet oxytocin, vilket balanserar våra stresshormoner och gör oss lugna och harmoniska.

Lymfdränage

Manuell lymfdränage (MLD) är en typ av torrmassage som inriktar sig på att öka lymfsystemets motorik och därmed öka kroppens kapacitet att transportera bort överskottsvätska och slaggprodukter ifrån vävnaderna.

MLD ökar immunförsvaret genom att öka transporthastigheten i lymfsystemet. Dränagen ökar ämnesomsättningen i huden och ger en bättre syresättning och därmed mera spänst och friskhet. Den är också mycket lugnande och ger skön avkoppling som varar flera timmar efteråt.

AHA (Alpha Hydroxy Acids)

Bygger på naturliga, vattenlösliga syror som löser upp och avlägsnar döda hudceller. Därmed påskyndas cellförnyelsen och det yttre hudlagret får fler och mindre celler. Detta gör att hudens fuktnivå ökar och att man får en mjukare, fastare och klarare hy.

För mycket sol kan ge upphov till mörk pigmentering och porerna kan förstoras. Behandlingen är framtagen för att minska sådana hudproblem. Fruktsyrorna har också en positiv verkan på fina rynkor och linjer i huden.

Mikrodermabration/Fuktbehandling

Mikrodermabration är en djupare peeling som effektivt avlägsnar döda hudceller och syresätter huden, vilket ger huden ett friskare och sundare utseende. Cellernas ämnesomsättning ökar, vilket stimulerar till bättre cellmognad och friskare celler.

Mikrokristaller avlägsnar orenheter och keratiniserade hudceller från hudytan. Därefter appliceras en mask som lugnar stressad hud och är fuktgivande. I nästa moment tillför vi ett rikt multi-vitaminkoncentrat, som också innehåller mineraler och ceramider; den fungerar som en intensiv näringskur för huden. Det är en kontrollerad, säker och mild metod som passar de flesta hudtyper. Beroende på hudens kondition och vilka resultat man är ute efter, krävs olika antal behandlingar.
Mikrodermabration kan utföras som en allmän uppfräschning på normal hud eller enligt nedan.

Vilka hudproblem kan behandlas?

• grovporig hy
• tilltäppt hud med pormaskar mm
• acneärr och annan ärrvävnad
• fina linjer och rynkor
• åldrad hud
• solskadad hud
• vissa pigmentfläckar
• trött och livlös hud utan lyster och spänst

Frans-& brynfärgning, plockning

Denna behandling öppnar ögat och ger ett lyft av ögonlocket.

Epilation/Diatermi

Epilering är ett effektivt sätt att ta bort oönskad hårväxt på kroppsdelar såsom överläpp, ben, bikinilinje, händer, armar mm. Metoden är säker och hygienisk och får bara utföras av specialutbildade hudterapeuter.

Epilering har funnits sedan 1875 och det är en väl dokumenterad och säker permanent metod. Epilering är den enda metod som enligt Socialstyrelsen ger permanent resultat.

Generande hårväxt kan helt avlägsnas med hjälp av diatermi. En mycket tunn isolerad platinanål förs ner i hårfollikeln till hårroten och strömmen slås på cirka en halv sekund. Hårroten bränns och skadas. Efter två till tre veckor sker oftast en återväxt av hårstrået som då blivit svagare och tunnare. För varje behandling blir intervallerna längre, stråna tunnare och finare för att till slut inte återbildas. Alla hårstrån, oavsett färg, kan med framgång behandlas med denna metod.

Effektiviteten av behandlingen är individuell, beroende på patientens egen hårväxt, hårets återväxt och inte minst på patientens möjlighet att hålla de intervall vi rekommenderar för behandling. I princip är det omöjligt att ge en exakt tid för avlägsnandet av generande hårväxt. Epilationen sker stegvis och flera behandlingar krävs för att få bort allt hår, även på mindre områden.
Vi kan aldrig lova att patienten skall vara av med sina besvär efter en viss given tid, men däremot kan vi lova att vederbörande kommer att slippa sina besvär.

OBS! Borttagning av hår med pincett är INTE detsamma som epilering! De hår du tar bort med pincett - speciellt på alla ställen i ansiktet utom ögonbrynen - växer sig grövre för varje gång de rycks bort.

Diatermi används även till att ”bränna” bort småvårtor, vissa åldersförändringar och tunna kapillärer (klarröda, ej lila blodkärl).

Depilar - ny, banbrytande behandling för permanent hårborttagning.

Nu finns det en ny, effektivare, billigare och skonsammare metod som ger möjlighet att permanent ta bort hårväxt.
Depilar är utvecklat av ett lag skandinaviska läkare och biokemister, som under ett antal år har arbetat på att nå fram till denna unika metod, som har visat sig mycket effektiv i kampen mot oönskad hårväxt. Depilar produceras i USA och bygger på avancerad användning av specifik enzymaktivitet. I Depilar fungerar det kroppsegna enzymet Trypsin i synergi med Chymotrypsin specifikt på proteinerna i cellerna i hårsäcken. När Depilar tränger ner till cellerna i botten på hårsäcken delas proteinerna, vilket medför att hårproduktionen stoppas. Depilar verkar enbart på de hårsäckar som är öppna och tomma efter epilation och primärt på de hår som är aktiva och i tillväxtfas.
En Depilarbehandling utförs alltid på en professionell hudvårdssalong och i omedelbar anslutning till epilering. Därefter masseras två geléer (Depilar 1 och 2) en efter en in i huden under cirka en minut var. Hårmängden reduceras normalt med varje behandling. Dessutom blir huden mjuk och smidig mellan behandlingarna.
Efter en Depilarbehandling behövs inga särskilda förhållningsregler. Dock bör solning och solarium, användning av parfymerade crèmer, brun utan sol, makeup eller deodorant undvikas under närmaste 24 timmarna efteråt. Be din hudterapeut om råd. För att uppnå önskat resultat är det viktigt att du inte plockar eller avlägsnar hår mellan behandlingarna. Du kan klippa hår som blivit för långa, men tänk på att håren bör vara några mm långa vid nästa behandling för att epilationen ska kunna utföras med optimalt resultat.

Fördelar med Depilar:
• Reducerar oönskad hårväxt permanent
• Skonsamt och effektivt utan biverkningar
• En behandling tar bara några minuter
• Fungerar oberoende av hud/hårtyp, hud/hårfärg
• Billigare än andra erkända metoder
• Depilar fungerar bra på de flesta kunder.

Depilar utförs endast av utvalda, välutbildade hudterapeuter.
Källa www.depilar.se