HUDTYPERNA


Innan du bestämmer dig för vilka produkter du skall använda i din dagliga hudvård måste du veta vilken hudtyp du har.
En beskrivning av de olika hudtyperna hjälper dig att hitta de rätta produkterna för din hudtyp.

Glöm inte resten av kroppen i din dagliga hudvård. FUKTIGHETSKONCENTRATET ger maximal fukt åt huden. HANDCREMEN är effektiv mot torr hud på händer och fötter.
KAMFERCREMEN är en uppfriskande mask som kan användas både i ansiktet och på svullna och trötta fötter. SPORTCREME och ANTI-OXIDANT PROTECTION CREAM skyddar mot uttorkning av huden under arbete vid dataskärmen.

DEN FETA HUDTYPEN

Många människor lider av fet hy. Den är grovporig och har för hög talgproduktion, vilket förorsakar orenheter och finnar. Rengörings- och acneprodukter för fet hy är uttorkande. Tänk därför på att en fet hud också behöver fuktighet och en mjukgörande creme, annars producerar talgkörtlarna ännu mer fett för att återställa balansen i huden. Detta leder till att det uppstår nya finnar och orenheter.

DEN NORMALA OCH KOMBINERADE HUDTYPEN

Denna hudtyp har många likheter med den feta hudtypen. Skillnaden är att man ofta har en fet så kallad T-zon (pannan, näsan och hakan). Övriga partier är torra eller normala. Denna hudtyp behöver produkter som är antibakteriella på T-zonen och produkter som ger fukt och näring till de torra partierna.

DEN TORRA OCH KÄNSLIGA HUDEN

Detta är en hudtyp som är finporig, som ofta verkar stram och som lätt mister sin elasticitet och mjukhet. Det är en känslig hudtyp som måste behandlas med milda rengöringsprodukter. Den behöver närande och fuktgivande cremer som förebygger linjer och rynkor på huden.

ALLA HUDTYPER